Firmowe
Opis
Sklep FARMEREK
Krotoszyn ul. Raszkowska 65
Poleca: BIOLOGICZNY PREPARAT NIE POWODUJĄCY KOROZJI URZĄDZEŃ I MASZYN.
Zakiszacz mikrobiologiczny 500g
5 gatunków bakterii fermentacji mlekowej
600 tys. bakterii/1g zakiszanego surowca
Idealnie zakisza: motylkowe, zboża, trawy, kukurydzę, wysłodki.
Większa wartość pokarmowa kiszonki i znaczna poprawa jakości przez:
Ukierunkowanie procesów fermentacyjnych w zakiszanej masie
Szybkie obniżenie pH kiszonki
Hamowanie rozwoju pleśni i drożdży w kiszonce (mniej mikotoksyn)
Zwiększenie stabilności kiszonki
Poprawę smakowitości
Preparat zawiera właściwy poziom bakterii do zakiszania w optymalnych i mniej sprzyjających warunkach pogodowych i technologicznych. Pozwala on uzyskać szybkie przejecie do pH poniżej 4, a tym samym uniknięcia niepożądanej fermentacji i strat składników pokarmowych zakiszanych roślin. Preparat w swym składzie zawiera mieszankę bakterii efektywnie poprawiających proces zakiszania, a wzajemne oddziaływanie i współdziałanie poszczególnych szczepów bakteryjnych potęguje ich skuteczność działania.
Inokulant jest w proszku do stosowania w postaci roztworu wodnego: 500g / 50 litrów lub 100g / 10 litrów wody
Stosować za pomocą aplikatora lub spryskiwać ręcznie warstwy na pryzmie lub w silosie.
Trwałość roztworu roboczego wynosi 48 godzin.
Krotoszyn ul. Raszkowska 65
Poleca: BIOLOGICZNY PREPARAT NIE POWODUJĄCY KOROZJI URZĄDZEŃ I MASZYN.
Zakiszacz mikrobiologiczny 500g
5 gatunków bakterii fermentacji mlekowej
600 tys. bakterii/1g zakiszanego surowca
Idealnie zakisza: motylkowe, zboża, trawy, kukurydzę, wysłodki.
Większa wartość pokarmowa kiszonki i znaczna poprawa jakości przez:
Ukierunkowanie procesów fermentacyjnych w zakiszanej masie
Szybkie obniżenie pH kiszonki
Hamowanie rozwoju pleśni i drożdży w kiszonce (mniej mikotoksyn)
Zwiększenie stabilności kiszonki
Poprawę smakowitości
Preparat zawiera właściwy poziom bakterii do zakiszania w optymalnych i mniej sprzyjających warunkach pogodowych i technologicznych. Pozwala on uzyskać szybkie przejecie do pH poniżej 4, a tym samym uniknięcia niepożądanej fermentacji i strat składników pokarmowych zakiszanych roślin. Preparat w swym składzie zawiera mieszankę bakterii efektywnie poprawiających proces zakiszania, a wzajemne oddziaływanie i współdziałanie poszczególnych szczepów bakteryjnych potęguje ich skuteczność działania.
Inokulant jest w proszku do stosowania w postaci roztworu wodnego: 500g / 50 litrów lub 100g / 10 litrów wody
Stosować za pomocą aplikatora lub spryskiwać ręcznie warstwy na pryzmie lub w silosie.
Trwałość roztworu roboczego wynosi 48 godzin.
ID: 916925524
xxx xxx xxx