Prywatne
Stan: Nowe
Opis
3w1 | probiotyczne TRIO duże
Zestaw TRIO duże składa się z trzech produktów:
1. KOMBUCHA grzyb herbaciany
- średnica ok. 9-10 cm
- starter ok. 300 ml
- ulotka informacyjna
2. ALGI kryształki japońskie
- porcja 20 g
- ulotka informacyjna
- duże, zdrowe, swieże
3. GRZYBEK TYBETAŃSKI ziarno kefirowe
- porcja 10 g
- ulotka informacyjna
ULOTKA
Do każdego zakupionego produktu otrzymasz wydrukowaną, kolorową, ulotkę informacyjną. Dowiesz się podstaw na temat hodowli, właściwości leczniczych, itp. Wszystko jest jasno i czytelnie opisane.
KOMBUCHA - co to jest?
Grzybek Kombucha, to w skrócie organizm symbiotyczny SCOBY (symbiotyczna kolonia bakterii i drożdży), który przerabia cukier oraz herbatę na kwas glukuronowy, odgrywający niezwykle ważną rolę w procesie detoksykacji.
Dodany do posłodzonej herbaty inicjuje proces fermentacji, w wyniku której powstaje napój z kombuchy, bogaty m.in. w witaminy z grupy B, aminokwasy, kwas askorbinowy i składniki mineralne takie jak cynk, magnez, wapń, żelazo i miedź. Ma silne właściwości detoksykujące, czyli oczyszcza nasz organizm z toksyn. Przyrządzony napój jest orzeźwiający, lekko musujący, a smakiem przypomina sok jabłkowy.
GRZYBEK TYBETAŃSKI - co to jest?
Inaczej zwany jako grzybek kefirowy, tybetańskie ziarna kefirowe - są to kultury bakterii i grzybów, które dodane do mleka powodują rozpoczęcie procesu fermentacji, w wyniku czego powstaje kefir, którego właściwości i lecznicze działanie są doceniane od tysiącleci przez tybetańskich mnichów i nie tylko. Ziarna wyglądem przypominają różyczki kalafiora. Mają średnicę od około 0,2 do 2 cm.
KRYSZTAŁKI JAPOŃSKIE - czym są?
Japońskie kryształy (znane również jako algi, algi morskie, wodny kefir) to mikroorganizmy zdolne do fermentacji, będące koloniami bakterii (Lactobacillus, Streptococcus, a także Pediococcus i Leuconostoc) i drożdży (Saccharomyces, Candida, Kloeckera [...]). Mają formę dość kruchych "kryształków" o sporej przejrzystości. Hodowane są na całym świecie i powszechnie stosowane do produkcji kefiru wodnego - napoju, który gasi pragnienie oraz ma zbawienne właściwości dla naszego organizmu.
Przefermentowaną przez siebie wodę z cukrem wzbogacają w liczne mikroelementy. Napój z alg działa oczyszczająco na nasz organizm, bierze udział w jego detoksykacji. Algi zapobiegają procesom gnilnym materii w jelitach. Świetnie regulują procesy przemiany materii. Są również powszechnie stosowane jako kosmetyk - stosuje się je do przemywania twarzy i ciała. Działają również znakomicie na wszelkie podrażnienia skóry.
*) Oferowane produkty, tj. kombucha, kryształki japońskie i grzybek tybetański, nie są lekami oraz suplementami diety, w myśl "Art. 29 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia."
Zestaw TRIO duże składa się z trzech produktów:
1. KOMBUCHA grzyb herbaciany
- średnica ok. 9-10 cm
- starter ok. 300 ml
- ulotka informacyjna
2. ALGI kryształki japońskie
- porcja 20 g
- ulotka informacyjna
- duże, zdrowe, swieże
3. GRZYBEK TYBETAŃSKI ziarno kefirowe
- porcja 10 g
- ulotka informacyjna
ULOTKA
Do każdego zakupionego produktu otrzymasz wydrukowaną, kolorową, ulotkę informacyjną. Dowiesz się podstaw na temat hodowli, właściwości leczniczych, itp. Wszystko jest jasno i czytelnie opisane.
KOMBUCHA - co to jest?
Grzybek Kombucha, to w skrócie organizm symbiotyczny SCOBY (symbiotyczna kolonia bakterii i drożdży), który przerabia cukier oraz herbatę na kwas glukuronowy, odgrywający niezwykle ważną rolę w procesie detoksykacji.
Dodany do posłodzonej herbaty inicjuje proces fermentacji, w wyniku której powstaje napój z kombuchy, bogaty m.in. w witaminy z grupy B, aminokwasy, kwas askorbinowy i składniki mineralne takie jak cynk, magnez, wapń, żelazo i miedź. Ma silne właściwości detoksykujące, czyli oczyszcza nasz organizm z toksyn. Przyrządzony napój jest orzeźwiający, lekko musujący, a smakiem przypomina sok jabłkowy.
GRZYBEK TYBETAŃSKI - co to jest?
Inaczej zwany jako grzybek kefirowy, tybetańskie ziarna kefirowe - są to kultury bakterii i grzybów, które dodane do mleka powodują rozpoczęcie procesu fermentacji, w wyniku czego powstaje kefir, którego właściwości i lecznicze działanie są doceniane od tysiącleci przez tybetańskich mnichów i nie tylko. Ziarna wyglądem przypominają różyczki kalafiora. Mają średnicę od około 0,2 do 2 cm.
KRYSZTAŁKI JAPOŃSKIE - czym są?
Japońskie kryształy (znane również jako algi, algi morskie, wodny kefir) to mikroorganizmy zdolne do fermentacji, będące koloniami bakterii (Lactobacillus, Streptococcus, a także Pediococcus i Leuconostoc) i drożdży (Saccharomyces, Candida, Kloeckera [...]). Mają formę dość kruchych "kryształków" o sporej przejrzystości. Hodowane są na całym świecie i powszechnie stosowane do produkcji kefiru wodnego - napoju, który gasi pragnienie oraz ma zbawienne właściwości dla naszego organizmu.
Przefermentowaną przez siebie wodę z cukrem wzbogacają w liczne mikroelementy. Napój z alg działa oczyszczająco na nasz organizm, bierze udział w jego detoksykacji. Algi zapobiegają procesom gnilnym materii w jelitach. Świetnie regulują procesy przemiany materii. Są również powszechnie stosowane jako kosmetyk - stosuje się je do przemywania twarzy i ciała. Działają również znakomicie na wszelkie podrażnienia skóry.
*) Oferowane produkty, tj. kombucha, kryształki japońskie i grzybek tybetański, nie są lekami oraz suplementami diety, w myśl "Art. 29 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia."
ID: 917703472
xxx xxx xxx
Dodane 12 maja 2024
TRIO Duże | Kombucha 9 cm | Algi 20 g | Grzybek tybetański 10 g
Tylko przedmiot
50 zł
Cena z Przesyłką OLX
Użytkownik
Lokalizacja