Firmowe
Opis
Sklep FARMEREK
Krotoszyn ul. Raszkowska 65
POLECA: Specjalistyczny preparat bakteryjny do kiszenia pasz objętościowych o niskiej stabilności tlenowej. (100% LACTOBACILLUS BUCHNERI)
Specjalistyczny preparat do zakiszania kukurydzy i innych pasz objętościowych podlegających ryzyku wtórnej fermentacji. Zawiera szczep bakterii typu heterofermatywnego Lactobacillus buchneri, który wydłuża stabilność tlenową kiszonki.
Zastosowanie stabilizatora Microsile opóźnia proces zagrzewania się kiszonki po wybieraniu z pryzmy lub silosu. Szczep bakterii fermentacji mlekowej Lactobacillus buchneri ma zdolność do syntezy 1,2-propandiolu i kwasu propionowego – związków hamujących rozwój grzybów w kiszonce.
EFEKTY STOSOWANIA:
Zwiększenie stabilności tlenowej kiszonki.
Opóźnienie ryzyka wtórnej fermentacji w kiszonce.
Wieksza wartość pokarmowa kiszonki.
Hamowanie rozwoju pleśni i drożdży w kiszonce.
DAWKA: Inokulant w proszku do stosowania w postaci roztworu wodnego: 500g na 25-50 litrów czystej wody. Bardzo dobra rozpuszczalność w wodzie.
SKŁAD: Lactobacillus buchneri 3x10(10) j.t.k./1g preparatu
Liczba bakterii na 1g zakiszanego surowca wynosi 300000 CFU
Krotoszyn ul. Raszkowska 65
POLECA: Specjalistyczny preparat bakteryjny do kiszenia pasz objętościowych o niskiej stabilności tlenowej. (100% LACTOBACILLUS BUCHNERI)
Specjalistyczny preparat do zakiszania kukurydzy i innych pasz objętościowych podlegających ryzyku wtórnej fermentacji. Zawiera szczep bakterii typu heterofermatywnego Lactobacillus buchneri, który wydłuża stabilność tlenową kiszonki.
Zastosowanie stabilizatora Microsile opóźnia proces zagrzewania się kiszonki po wybieraniu z pryzmy lub silosu. Szczep bakterii fermentacji mlekowej Lactobacillus buchneri ma zdolność do syntezy 1,2-propandiolu i kwasu propionowego – związków hamujących rozwój grzybów w kiszonce.
EFEKTY STOSOWANIA:
Zwiększenie stabilności tlenowej kiszonki.
Opóźnienie ryzyka wtórnej fermentacji w kiszonce.
Wieksza wartość pokarmowa kiszonki.
Hamowanie rozwoju pleśni i drożdży w kiszonce.
DAWKA: Inokulant w proszku do stosowania w postaci roztworu wodnego: 500g na 25-50 litrów czystej wody. Bardzo dobra rozpuszczalność w wodzie.
SKŁAD: Lactobacillus buchneri 3x10(10) j.t.k./1g preparatu
Liczba bakterii na 1g zakiszanego surowca wynosi 300000 CFU
ID: 916957556
xxx xxx xxx