Wiadomości
Dodaj ogłoszenie
  1. Strona główna
  2. Dom i Ogród
  3. Supermarket
  4. Przyprawy i zioła
  5. Przyprawy i zioła - Kujawsko-pomorskie
  6. Przyprawy i zioła - Grudziądz
Pekla Do Kiełbasy Szynkowej Peklosól Zioła120g (5371)
Pekla Do Kiełbasy Szynkowej Peklosól Zioła120g (5371)
Pekla Do Kiełbasy Szynkowej Peklosól Zioła120g (5371)
PromujOdśwież
  • Firmowe

Opis

Pekla do kiełbasy szynkowej to mieszanka peklująca z przyprawami idealnie sprawdzająca się podczas przygotowania parzonych i wędzonych kiełbas. Peklowanie pozwoli Ci na zachowanie apetycznych walorów smakowych i aromatycznych potraw, a także na utrzymanie ich w stabilności mikrobiologicznej. Zawarte w mieszance zioła sprawiają, że smak domowych wędlin jest doskonały i wyjątkowy - już nigdy nie sięgniesz po wędliny ze sklepowych półek! Opakowanie pekli o gramaturze 120 g wystarczy na przygotowanie wędlin z 5kg mięsa, a jej użycie jest naprawdę proste! Jasny skład bez glutaminianu i cukru gwarantuje Ci natomiast pewność, że wybierając ten produkt, zaserwujesz na swoim stole dania zdrowe i o wiadomym składzie!



Składniki: sól niejodowana, przyprawy (czosnek granulowany, gorczyca, pieprz czarny, pieprz biały, gałka muszkatołowa), substancja przeciwzbrylająca: E 536, azotyn sodu.

Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy, selera, soi, sezamu, glutenu, orzechów.



Przepis na 5 kg kiełbasy szynkowej:
Składniki: 3 kg mięsa z szynki, 1,5 kg łopatki (można zastąpić mięsem z golonki bez skóry), 0,5 kg boczku, 1 opakowanie Pekli do kiełbasy szynkowej

Przygotowanie: Mięso z szynki pozbaw błon, tłuszczu i pokrój w kostkę ok. 2-4 cm. Łopatkę zmiel przez sito o oczkach 8-12 mm, a chudsze kawałki pokrój w kostkę lub zmiel przez szarpak. Boczek zmiel przez najdrobniejsze sito maszynki. Połącz wszystkie mięsa, dodaj 0,5 L zimnej wody i zawartość opakowania Pekli. Całość wyrabiaj dokładnie min. przez 15 minut. Farsz mięsny przykryj niezbyt szczelnie i pozostaw w lodówce na dobę. Osłonki białkowe namocz, następnie napełnij ciasno farszem i postaw na min. 8 h w temp. pokojowej, w calu wysuszenia i dobrego osadzenia się mięsa (możesz zastosować nadmuch zimnego wentylatora). Tak przygotowane kiełbasy wędź w temperaturze 50-60°C przez ok. 3 h, a następnie sparz, wkładając mięso do wody o temp. 75-80°C. Parz do uzyskania wewnątrz batonu 68°C. Proces wędzenia można pominąć, a batony sparzyć bezpośrednio po obsuszeniu i ułożeniu się mięsa wewnątrz osłonek.

Dodatkowe informacje:
Marka: Browin
Rodzaj: Mieszanka
Wysokość (cm): 16
Szerokość (cm): 12
Głębokość (cm): 0.5
Waga (kg): 0.12
Wydajność (kg): 5
ID: 804513666

Skontaktuj się

User avatar
Facebook connected icon

Piotr

Na OLX od grudzień 2019

Ostatnio online wczoraj o 11:54

xxx xxx xxx

Dodane 25 maja 2024

Pekla Do Kiełbasy Szynkowej Peklosól Zioła120g (5371)

Tylko przedmiot

6,50 zł

Cena z Przesyłką OLX

Safety Badge
Marka Grillpal

Użytkownik

Lokalizacja

O firmie

Darmowa aplikacja na Twój telefon