Prywatne
Opis
Dostępne od kwietnia.
Sprzedaję mleko od kóz.Cena za litr 8 zł.Możliwość wysyłki mleka świeżego lub zamrożonego.
Mleko kozie jest najbardziej bliskie ideału żywności, gdyż jego struktura chemiczna jest zdumiewająco podobna do mleka matki. Jest bardzo dobrym źródłem wapnia, fosforu, ryboflawiny (witaminy B2) i potasu. Jego białka zawierają wszystkie aminokwasy egzogenne.
Na zdjęciach kozy z mojego stada.
Co jest ważne dla konsumenta w porównaniu z mlekiem i przetworami krowimi ?
Dzięki drobniejszej strukturze tłuszczu, mleko kozie i ser kozi są lżej strawne niż produkty z mleka krowiego. Łatwiej przyswajalne i chudsze przez co automatycznie - zdrowsze.
Zawierają więcej soli mineralnych, głównie wapnia, fosforu i potasu.
Absolutnie wyjątkową cechą mleka koziego i jego przetworów jest całkowity, gwarantowany brak metali ciężkich w składzie (no chyba że serowarowi zbije się w kadzi rtęciowy termometr ;)). Koza jako jedyny, udomowiony przeżuwacz skutecznie filtruje i izoluje wszystkie te zanieczyszczenia.
Zupełnie wyjątkowa jest również obecność dużych ilości, łatwo przyswajalnego żelaza w serze kozim.
Duże ilości witamin z grupy B, witamina A (sery z mleka koziego "przerabiają" na tą witaminę karoten obecny w mleku i właśnie dzięki temu są zawsze białe), sporo cynku i miedzi.
Wg ostatnich badań mleko kozie i jego przetwory dzięki charakterystycznej, wyłącznej dla siebie florze bakteryjnej (podobnej do spotykanej w jogurtach) skuteczniej od innych odkwaszają nasz organizm i chronią przed szkodliwymi mikroorganizmami.
Sprzedaję mleko od kóz.Cena za litr 8 zł.Możliwość wysyłki mleka świeżego lub zamrożonego.
Mleko kozie jest najbardziej bliskie ideału żywności, gdyż jego struktura chemiczna jest zdumiewająco podobna do mleka matki. Jest bardzo dobrym źródłem wapnia, fosforu, ryboflawiny (witaminy B2) i potasu. Jego białka zawierają wszystkie aminokwasy egzogenne.
Na zdjęciach kozy z mojego stada.
Co jest ważne dla konsumenta w porównaniu z mlekiem i przetworami krowimi ?
Dzięki drobniejszej strukturze tłuszczu, mleko kozie i ser kozi są lżej strawne niż produkty z mleka krowiego. Łatwiej przyswajalne i chudsze przez co automatycznie - zdrowsze.
Zawierają więcej soli mineralnych, głównie wapnia, fosforu i potasu.
Absolutnie wyjątkową cechą mleka koziego i jego przetworów jest całkowity, gwarantowany brak metali ciężkich w składzie (no chyba że serowarowi zbije się w kadzi rtęciowy termometr ;)). Koza jako jedyny, udomowiony przeżuwacz skutecznie filtruje i izoluje wszystkie te zanieczyszczenia.
Zupełnie wyjątkowa jest również obecność dużych ilości, łatwo przyswajalnego żelaza w serze kozim.
Duże ilości witamin z grupy B, witamina A (sery z mleka koziego "przerabiają" na tą witaminę karoten obecny w mleku i właśnie dzięki temu są zawsze białe), sporo cynku i miedzi.
Wg ostatnich badań mleko kozie i jego przetwory dzięki charakterystycznej, wyłącznej dla siebie florze bakteryjnej (podobnej do spotykanej w jogurtach) skuteczniej od innych odkwaszają nasz organizm i chronią przed szkodliwymi mikroorganizmami.
ID: 15162991
xxx xxx xxx
Dodane 02 maja 2024
Mleko kozie. Ser. Serwatka.
8 zł
Użytkownik
Lokalizacja