Prywatne
Opis
Witam
Sprzedam mleko kozie prosto od kozy
cena za litr
Zapraszam
Mleko kozie jest najbardziej bliskie ideału żywności, gdyż jego struktura chemiczna jest zdumiewająco podobna do mleka matki. Jest bardzo dobrym źródłem wapnia, fosforu, ryboflawiny (witaminy B2) i potasu. Jego białka zawierają wszystkie aminokwasy egzogenne.
Co jest ważne dla konsumenta w porównaniu z mlekiem i przetworami krowimi ?
Dzięki drobniejszej strukturze tłuszczu, mleko kozie i ser kozi są lżej strawne niż produkty z mleka krowiego. Łatwiej przyswajalne i chudsze przez co automatycznie - zdrowsze.
Zawierają więcej soli mineralnych, głównie wapnia, fosforu i potasu.
Absolutnie wyjątkową cechą mleka koziego i jego przetworów jest całkowity, gwarantowany brak metali ciężkich w składzie.Koza jako jedyny, udomowiony przeżuwacz skutecznie filtruje i izoluje wszystkie te zanieczyszczenia.
Zupełnie wyjątkowa jest również obecność dużych ilości, łatwo przyswajalnego żelaza w serze kozim.
Duże ilości witamin z grupy B, witamina A (sery z mleka koziego "przerabiają" na tą witaminę karoten obecny w mleku i właśnie dzięki temu są zawsze białe), sporo cynku i miedzi.
Wg ostatnich badań mleko kozie i jego przetwory dzięki charakterystycznej, wyłącznej dla siebie florze bakteryjnej (podobnej do spotykanej w jogurtach) skuteczniej od innych odkwaszają nasz organizm.
Sprzedam mleko kozie prosto od kozy
cena za litr
Zapraszam
Mleko kozie jest najbardziej bliskie ideału żywności, gdyż jego struktura chemiczna jest zdumiewająco podobna do mleka matki. Jest bardzo dobrym źródłem wapnia, fosforu, ryboflawiny (witaminy B2) i potasu. Jego białka zawierają wszystkie aminokwasy egzogenne.
Co jest ważne dla konsumenta w porównaniu z mlekiem i przetworami krowimi ?
Dzięki drobniejszej strukturze tłuszczu, mleko kozie i ser kozi są lżej strawne niż produkty z mleka krowiego. Łatwiej przyswajalne i chudsze przez co automatycznie - zdrowsze.
Zawierają więcej soli mineralnych, głównie wapnia, fosforu i potasu.
Absolutnie wyjątkową cechą mleka koziego i jego przetworów jest całkowity, gwarantowany brak metali ciężkich w składzie.Koza jako jedyny, udomowiony przeżuwacz skutecznie filtruje i izoluje wszystkie te zanieczyszczenia.
Zupełnie wyjątkowa jest również obecność dużych ilości, łatwo przyswajalnego żelaza w serze kozim.
Duże ilości witamin z grupy B, witamina A (sery z mleka koziego "przerabiają" na tą witaminę karoten obecny w mleku i właśnie dzięki temu są zawsze białe), sporo cynku i miedzi.
Wg ostatnich badań mleko kozie i jego przetwory dzięki charakterystycznej, wyłącznej dla siebie florze bakteryjnej (podobnej do spotykanej w jogurtach) skuteczniej od innych odkwaszają nasz organizm.
ID: 731916578
xxx xxx xxx
Dodane 04 maja 2024
Mleko kozie naturalne prosto od kozy
4,50 zł
do negocjacji
Użytkownik
Lokalizacja