Prywatne
Rok wydania: 2007
Stan: Nowe
Tematyka: Zdrowie i styl życia
Opis
Książka nowa, nieużywana
Gotowanie i jedzenie to wielka sztuka, a ich efekty - zarówno pozytywne, jak i negatywne - mogą mieć decydujący wpływ na jakość naszego życia. Książka porusza szerokie spektrum zagadnień związanych z odżywianiem, pomagając czytelnikowi zrozumieć jego istotę. Przedstawia funkcjonowanie organizmu podczas wszystkich etapów tego procesu oraz wpływ poszczególnych składników pokarmowych, takich jak: białka, tłuszcze, węglowodany, witaminy oraz minerały.
Autorzy zwracają szczególną uwagę na związek odżywiania ze zdrowiem. Opisują chorobotwórcze oraz lecznicze właściwości produktów żywnościowych. W szczególny sposób poruszają zagadnienie cukrzycy, nadwagi, a także procesu starzenia. W książce jest również mowa na temat produkcji żywności, nawyków żywieniowych, diety normalnej i odchudzającej, wegetarianizmu dorosłych i dzieci. Znajdziesz w niej odpowiedzi na pytania:
Jaki jest związek spożycia cukru a zdolnością niszczenia bakterii przez organizm?
Jakie są najczęstsze błędy żywieniowe?
Jak złagodzić objawy menopauzy?
Jakie choroby spowodowane są niedoborami pokarmowymi?
Jak zapobiegać przejadaniu się?
Jakich jest 20 najgorszych dodatków żywieniowych?
Jak mądrze kupować? Wpływ nawyków towarzyszących robieniu zakupów
Gotowanie i jedzenie to wielka sztuka, a ich efekty - zarówno pozytywne, jak i negatywne - mogą mieć decydujący wpływ na jakość naszego życia. Książka porusza szerokie spektrum zagadnień związanych z odżywianiem, pomagając czytelnikowi zrozumieć jego istotę. Przedstawia funkcjonowanie organizmu podczas wszystkich etapów tego procesu oraz wpływ poszczególnych składników pokarmowych, takich jak: białka, tłuszcze, węglowodany, witaminy oraz minerały.
Autorzy zwracają szczególną uwagę na związek odżywiania ze zdrowiem. Opisują chorobotwórcze oraz lecznicze właściwości produktów żywnościowych. W szczególny sposób poruszają zagadnienie cukrzycy, nadwagi, a także procesu starzenia. W książce jest również mowa na temat produkcji żywności, nawyków żywieniowych, diety normalnej i odchudzającej, wegetarianizmu dorosłych i dzieci. Znajdziesz w niej odpowiedzi na pytania:
Jaki jest związek spożycia cukru a zdolnością niszczenia bakterii przez organizm?
Jakie są najczęstsze błędy żywieniowe?
Jak złagodzić objawy menopauzy?
Jakie choroby spowodowane są niedoborami pokarmowymi?
Jak zapobiegać przejadaniu się?
Jakich jest 20 najgorszych dodatków żywieniowych?
Jak mądrze kupować? Wpływ nawyków towarzyszących robieniu zakupów
ID: 855441771
xxx xxx xxx
Dodane 12 maja 2024
Książka Świadome odżywianie Agatha i Calvin Thrash
Tylko przedmiot
12 zł
Cena z Przesyłką OLX
Użytkownik
Lokalizacja