Wiadomości
Dodaj ogłoszenie
  1. Strona główna
  2. Dom i Ogród
  3. Wyposażenie wnętrz
  4. Przybory kuchenne
  5. Noże i nożyce kuchenne
  6. Noże i nożyce kuchenne - Mazowieckie
  7. Noże i nożyce kuchenne - Warszawa
  8. Noże i nożyce kuchenne - Praga-Północ
Kanetsune Namishibuki Sg-2 Nóż szefa kuchni 21 cm + Saya
Kanetsune Namishibuki Sg-2 Nóż szefa kuchni 21 cm + Saya
PromujOdśwież
  • Firmowe

  • Stan: Nowe

Opis

Kanetsune Namishibuki Sg-2 Nóż Szefa Kuchni 21 cm + Saya


Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Do noża dołączona jest Saya - drewniana pochwa na nóż.


Dane techniczne:


Ostrze - rdzeń szybkotnąca stal proszkowa Sg2 okuta stalą nierdzewną
Rękojeść - drewno pakka
Twardość - 63 Hrc +/- 1
Długość całkowita - 34,7 cm
Długość ostrza - 21,0 cm
Szerokość klingi - 4,3 cm
Grubość klingi - 1,77 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 140 g


 

Specyfikacja stali

Stal proszkowa R-2 to jeden z najlepszych wyborów, jeżeli szukamy materiału na nóż bez kompromisów. Doskonała wytrzymałość, trzymanie ostrości i nierdzewność to cechy, które plasują noże z tej stali w światowej czołówce pod kątem użyteczności i komfortu pracy w kuchni. R-2występuje również pod nazwą Sg-2, w zależności od której huty została kupiona. Technologia produkcji stali proszkowych nie należy do najłatwiejszych, ale skutkuje to ponadprzeciętnymi osiągami w materii odporności na zużycie i wytrzymałości krawędzi tnącej. Ostrzenie również przebiega stosunkowo łatwo, biorąc pod uwagę jak wysoką twardość, można osiągnąć na tej stali (typowa twardość to 64HRC).


Skład stali:


Węgiel: 1.25 1.45%,
Wanad: 1.80 2.20%,
Chrom: 14.00 16.00%,
Molibden: 2.30 3.30%,
Mangan: 0.40%,
Fosfor: 0.03%,
Siarka: 0.03%,
Krzem: 0.5%


 

Konserwacja

Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są łatwiejsze w pielęgnacji w porównaniu do noży ze stali rdzewnej (węglowej). W składzie chemicznym, oprócz żelaza i węgla, występują również inne pierwiastki (Chrom i Wanad), które są bardziej odporne na korozję i ścieranie. Należy jednak pamiętać, że żaden nóż nie jest w 100% nierdzewny, dlatego nie należy zupełnie ich zaniedbywać.


Po skończonej czynności należy je umyć, a następnie wytrzeć do sucha. Przechowując noże ze stali nierdzewnej w bloku, należy pamiętać, aby wcześniej dokładnie je wysuszyć, ponieważ zamknięta konstrukcja bloku nie służy dobrej wentylacji noży. W najgorszym wypadku doprowadzi to do pojawienia się rdzy na ostrzu.


Długo nieużywane noże kuchenne możemy nasmarować olejkiem kameliowym, dzięki czemu nasz nóż będzie zawsze w dobrej kondycji.


Niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Środki chemiczne używane w zmywarkach mogą doprowadzić do przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeść bądź samą klingę. Wysoka temperatura może doprowadzić do rozhartowanie krawędzi tnącej, dlatego nie należy mieszkać gotujących się wyrobów kuchennych.
ID: 837899014

Skontaktuj się

User avatar

HEBITO

Na OLX od czerwiec 2017

Ostatnio online wczoraj o 07:04

xxx xxx xxx

Dodane 30 maja 2024

Kanetsune Namishibuki Sg-2 Nóż szefa kuchni 21 cm + Saya

Tylko przedmiot

2 989 zł

Cena z Przesyłką OLX

Safety Badge
Sklep HEBITO

Użytkownik

Lokalizacja

O firmie

Darmowa aplikacja na Twój telefon