Prywatne
Opis
Posiadam na sprzedaż mięso tuszki indyków chowanych na naturalnych paszach, ekologicznie.
Cena za kg tuszki po uboju 33zl
Możliwość zapakowania próżniowego.
Cena za żywe 22zł/kg
polecam
Mięso z indyka właściwości
Mięso indyka słynie ze swoich walorów zdrowotnych – polecane jest przy alergiach i dietach niskokalorycznych. Ze względu na niską zawartość tłuszczu, a dużą białka, jest łatwo przyswajalne i lekkostrawne. W porównaniu z wieprzowiną czy wołowiną, odznacza się lepszymi właściwościami smakowo-zapachowymi i dietetycznymi.
Mięso z indyka zawiera ważne mikroelementy, jak fosfor regulujący gospodarkę wodną,potas odpowiedzialny za sprawność kośćca, uwalnianie energii i wchłanianie składników odżywczych. Dodatkowo jest także cennym źródłem magnezu, wspomagającego dotlenienie komórek żelaza oraz cynku, który wspiera system immunologiczny i reguluje zmysł smaku. Mięso indycze zawiera również znaczne ilości witamin z grupy B: niacynę, ryboflawinę i tiaminę, niezbędnych do wzrostu i prawidłowego rozwoju układu nerwowego oraz do utrzymania ogólnej sprawności organizmu. Jest ono też ważnym źródłem niezbędnej dla tworzenia czerwonych krwinek witaminy B12.
Warto wiedzieć, że ciemne mięso z uda zawiera więcej żelaza i cynku niż jasne mięso z piersi, ale ma też nieco wyższą wartość kaloryczną.
Dietetycy zalecają mięso indycze małym dzieciom, kobietom ciężarnym i karmiącym, rekonwalescentom, osobom starszym, osobom odchudzającym się oraz każdemu, komu zależy na zdrowym stylu życia.
Cena za kg tuszki po uboju 33zl
Możliwość zapakowania próżniowego.
Cena za żywe 22zł/kg
polecam
Mięso z indyka właściwości
Mięso indyka słynie ze swoich walorów zdrowotnych – polecane jest przy alergiach i dietach niskokalorycznych. Ze względu na niską zawartość tłuszczu, a dużą białka, jest łatwo przyswajalne i lekkostrawne. W porównaniu z wieprzowiną czy wołowiną, odznacza się lepszymi właściwościami smakowo-zapachowymi i dietetycznymi.
Mięso z indyka zawiera ważne mikroelementy, jak fosfor regulujący gospodarkę wodną,potas odpowiedzialny za sprawność kośćca, uwalnianie energii i wchłanianie składników odżywczych. Dodatkowo jest także cennym źródłem magnezu, wspomagającego dotlenienie komórek żelaza oraz cynku, który wspiera system immunologiczny i reguluje zmysł smaku. Mięso indycze zawiera również znaczne ilości witamin z grupy B: niacynę, ryboflawinę i tiaminę, niezbędnych do wzrostu i prawidłowego rozwoju układu nerwowego oraz do utrzymania ogólnej sprawności organizmu. Jest ono też ważnym źródłem niezbędnej dla tworzenia czerwonych krwinek witaminy B12.
Warto wiedzieć, że ciemne mięso z uda zawiera więcej żelaza i cynku niż jasne mięso z piersi, ale ma też nieco wyższą wartość kaloryczną.
Dietetycy zalecają mięso indycze małym dzieciom, kobietom ciężarnym i karmiącym, rekonwalescentom, osobom starszym, osobom odchudzającym się oraz każdemu, komu zależy na zdrowym stylu życia.
ID: 642981566
xxx xxx xxx
Dodane 10 maja 2024
indyk indyki ekologiczne
22 zł
Użytkownik
Lokalizacja