Wiadomości
Dodaj ogłoszenie
  1. Strona główna
  2. Dom i Ogród
  3. Ogród
  4. Grill
  5. Grill - Dolnośląskie
  6. Grill - Nowa Wieś Wrocławska
Grill wędzarnia – Queen Smoker
Grill wędzarnia – Queen Smoker
Grill wędzarnia – Queen Smoker
PromujOdśwież
  • Prywatne

Opis

Witam na sprzedaż mam nową nie używaną Grillo-wędzarnia smoker „Queen” składa się z trzech elementów:

Paleniska
Części grillowej lub bbq
Wędzarni lub bbq


Palenisko:

Długość: 40 cm
Średnica rury: 40 cm
Ruszt paleniska: pręt ø 16mm
Ruszt do grilla/bbq: 2 x (19 cm x 38 cm)


Część grillowa lub bbq

Długość: 85 cm
Średnica rury: 40 cm
Ruszt do grilla/bbq: 3 x (28 cm x 38 cm)
Kanał dymowy: 85 cm


Wędzarnia lub bbq:

Wysokość: 128 cm
Szerokość: średnica rury: 40 cm
Ruszt do bbq (okrągły): 4 x ø 38 cm
Pręty do wędzenia: 2 x 3 szt.
Odpływ skroplonej wody z sadzą oraz tłuszczu


Opis urządzenia: Konstrukcja grillo-wędzarni montowana jest w układzie liniowym, przypominającym kształt lokomotywy. Grillo-wędzarnia „Queen” to pierwsza, sprawdzona, oryginalna wersja Smokera – bardzo pomocna w tworzeniu zdrowej, tradycyjnej żywności. Posiada dwie nóżki z kółkami oraz dwie bez kółek. Wykonany jest ze specjalnej blachy z większą domieszką węgla o grubości 4 -6 mm.

Specjalny stop blachy z dodatkiem węgla oraz odpowiednia grubość blachy powoduje, że ma ona takie właściwości jak szamot w kominach – pozwala to na utrzymywanie trwałej, długo utrzymującej się, stabilnej temperatury (szczególnie ważne jest to przy niesprzyjających warunkach pogodowych – wiatr, deszcz, mróz, itp.).

Uwaga: Grille posiadające nieodpowiednią blachę, o grubości poniżej 4 mm, nie nadają się do profesjonalnego użytku. Mają krótką żywotność, poza tym w szczególnych warunkach – deszcz, wiatr, zima, mróz – ciężko jest utrzymać reżim temperaturowy, co w efekcie ma przełożenie na jakość wędzenia, grillowania czy barbecue.

Ruszty w naszych urządzeniach do grillowania/bbq wykonane są ze stali nierdzewnej, pręt grubości – Ø 6mm. Posiadają dwa termometry w skali = F˚ i C˚.

Grillo-Wędzarnia przeznaczona jest do użytku przydomowego, do małych restauracji do 50 osób, na tarasy przydomowe, restauracyjne oraz do agroturystyki.

Urządzenie posiada moduł wędzarniczy o średnicy 40 cm – jednorazowy wsad do wędzarni od 12 do 15 kg – odpowiada to ilości ok. 30 pstrągów o wadze 0,5 kg – jednak lepsze wyniki uzyskuje się kiedy w wędzarni jest więcej przestrzeni (produkty szybciej się osuszają, a wtedy uzyskuje się ładniejszy kolor wędzenia).

Obróbka termiczna może odbywać się poza paleniskiem. Palenisko posiada drzwiczki z wyciętym otworem, w którym zamontowany jest szyber do regulacji temperatury.

Nad paleniskiem zamontowana jest półka o wymiarach: 20cm x 28 cm, służąca do postawienia garnka, patelni itp.

Jako źródło temperatury wykorzystujemy drewno liściaste – najlepsze to buk, olcha, dąb lub inne (patrz drewno) najlepiej suche, sezonowane. W trakcie obróbki termicznej nie ma kontaktu tłuszczu z żarem, tłuszcz spływa do wiaderka i dalej jest usuwany.

Doskonały do obróbki termicznej w systemie BBQ – powolna obróbka produktów w niskich temperaturach pod przykryciem – długo. Idealny do obróbki termicznej: steków wołowych, burgerów, brisket wołowy, żebro wołowe, łopatka, szynka wieprzowa – duże gabaryty, a ponadto do wędzenia różnych produktów: ryb, kiełbasy, mięsa, itp.

Największe zalety Smokera typu „Queen” to:

Obróbka termiczna odbywa się pod przykryciem – bezpieczeństwo
Do obróbki termicznej używamy suchego drewna – ekologia
Obróbka termiczna odbywa się poza źródłem temperatury – zdrowie
ID: 914565307

Skontaktuj się

User avatar
Facebook connected icon

W.B

Na OLX od październik 2013

Ostatnio online w dniu 25 kwietnia 2024

xxx xxx xxx

Dodane 25 kwietnia 2024

Grill wędzarnia – Queen Smoker

8 500 zł

Użytkownik

Lokalizacja

Darmowa aplikacja na Twój telefon