Firmowe
Stan: Nowe
Opis
Forma do pieczenia baranka, powłoka NON-STICK
Wyprodukowana w Polsce
- forma składa się z dwóch części do połączenia spinkami, znajdującymi się w zestawie
- ciasto piecze się "do góry nogami", a wyjmuje poprzez rozpięcie formy (ściągnięcie spinek)
- wygodna w użyciu i łatwa w czyszczeniu
- forma z powłoką non-stick
Na pudełku znajduje się przepis na wielkanocny wypiek
Wymiary:
- długość całkowita formy: 23 cm
- wysokość całkowita formy: 15 cm
- długość baranka: 16,5 cm
- wysokość baranka z głową: 14,5 cm
- szerokość podstawy baranka: 6 cm
Forma na baranka to dwie spinane ze sobą metalowe części. By upiec w niej ciasto należy spiętą spinkami formę ustawić "do góry nogami" - to znaczy tak, by foremka stała na spinkach, szerokim otworem do góry. Przed pieczeniem należy posmarować wnętrze tłuszczem i oprószyć delikatnie mąką, strzepując jej nadmiar.
Do szerokiego otworu powoli wlewamy ciasto i wstawiamy formę do piekarnika. Po upieczeniu rozpinamy foremkę i delikatnie wyciągamy baranka. Nie używamy do tego ostrych narzędzi, by nie uszkodzić powłoki pokrywającej formę. Wystudzone ciasto można posypać cukrem pudrem lub udekorować lukrem i cukrowymi posypkami.
Wyprodukowana w Polsce
- forma składa się z dwóch części do połączenia spinkami, znajdującymi się w zestawie
- ciasto piecze się "do góry nogami", a wyjmuje poprzez rozpięcie formy (ściągnięcie spinek)
- wygodna w użyciu i łatwa w czyszczeniu
- forma z powłoką non-stick
Na pudełku znajduje się przepis na wielkanocny wypiek
Wymiary:
- długość całkowita formy: 23 cm
- wysokość całkowita formy: 15 cm
- długość baranka: 16,5 cm
- wysokość baranka z głową: 14,5 cm
- szerokość podstawy baranka: 6 cm
Forma na baranka to dwie spinane ze sobą metalowe części. By upiec w niej ciasto należy spiętą spinkami formę ustawić "do góry nogami" - to znaczy tak, by foremka stała na spinkach, szerokim otworem do góry. Przed pieczeniem należy posmarować wnętrze tłuszczem i oprószyć delikatnie mąką, strzepując jej nadmiar.
Do szerokiego otworu powoli wlewamy ciasto i wstawiamy formę do piekarnika. Po upieczeniu rozpinamy foremkę i delikatnie wyciągamy baranka. Nie używamy do tego ostrych narzędzi, by nie uszkodzić powłoki pokrywającej formę. Wystudzone ciasto można posypać cukrem pudrem lub udekorować lukrem i cukrowymi posypkami.
ID: 888852941
xxx xxx xxx