Prywatne
Rok wydania: 1996
Stan: Nowe
Opis
Wydawnictwo: HANNAH PUBLISHING Ltd.
Autor: CARPER Jean
ISBN: 1- 897907-09-5
Liczba stron: 348
Oprawa: twarda
Format: 19,5 x 25,0cm waga 0,65 kg B
Rok wydania: 1996
Stan: nie UŻYWANY 9/10
OPIS:
Niewiele osób zdaje sobie sprawę, że powszechnie spożywane pokarmy, składniki codziennego pożywienia, działają tak samo, jak leki wyprodukowane w laboratoriach, i że żywność może pomagać w zwalczaniu chorób i przedłużać życie. Wiedza ta istniała od stuleci w tzw. medycynie ludowej. Dziś nowoczesne odkrycia, dokonywane przez przodujących naukowców i lekarzy, potwierdzają znaczący wpływ diety na zdrowie człowieka. Jean Carper, znana autorka artykułów i książek o zdrowiu i żywieniu, wykorzystuje ostatnie wyniki badań naukowych, ukazując korzystne właściwości 55 powszechnie spożywanych pokarmów. Poczynając od bananów, a na ziemniakach kończąc, przedstawia lecznicze działanie każdego z nich i radzi, jak je wykorzystywać w walce ze schorzeniami. Oto przykłady zaczerpnięte z tej książki:: jedzenie kapusty, surowej, gotowanej albo kwaszonej, choćby raz dziennie może zmniejszyć ryzyko wystąpienia raka jelita grubego o 66%; zjadanie jednej marchewki dziennie może zmniejszyć zagrożenie rakiem płuc o około połowę, nawet u byłych nałogowych palaczy; porcja ryby dwa razy w tygodniu może znacznie zmniejszyć ryzyko ataku serca, pół cebuli spożywanej codziennie może spowodować wzrost poziomu korzystnego cholesterolu HDL nawet o 30%.
(ze strony dystrybutora)
Autor: CARPER Jean
ISBN: 1- 897907-09-5
Liczba stron: 348
Oprawa: twarda
Format: 19,5 x 25,0cm waga 0,65 kg B
Rok wydania: 1996
Stan: nie UŻYWANY 9/10
OPIS:
Niewiele osób zdaje sobie sprawę, że powszechnie spożywane pokarmy, składniki codziennego pożywienia, działają tak samo, jak leki wyprodukowane w laboratoriach, i że żywność może pomagać w zwalczaniu chorób i przedłużać życie. Wiedza ta istniała od stuleci w tzw. medycynie ludowej. Dziś nowoczesne odkrycia, dokonywane przez przodujących naukowców i lekarzy, potwierdzają znaczący wpływ diety na zdrowie człowieka. Jean Carper, znana autorka artykułów i książek o zdrowiu i żywieniu, wykorzystuje ostatnie wyniki badań naukowych, ukazując korzystne właściwości 55 powszechnie spożywanych pokarmów. Poczynając od bananów, a na ziemniakach kończąc, przedstawia lecznicze działanie każdego z nich i radzi, jak je wykorzystywać w walce ze schorzeniami. Oto przykłady zaczerpnięte z tej książki:: jedzenie kapusty, surowej, gotowanej albo kwaszonej, choćby raz dziennie może zmniejszyć ryzyko wystąpienia raka jelita grubego o 66%; zjadanie jednej marchewki dziennie może zmniejszyć zagrożenie rakiem płuc o około połowę, nawet u byłych nałogowych palaczy; porcja ryby dwa razy w tygodniu może znacznie zmniejszyć ryzyko ataku serca, pół cebuli spożywanej codziennie może spowodować wzrost poziomu korzystnego cholesterolu HDL nawet o 30%.
(ze strony dystrybutora)
ID: 589086572
xxx xxx xxx
Dodane 11 maja 2024
APTEKA ŻYWNOŚCI Nowe niezwykłe odkrycia leczniczego działania żywności
27 zł
O ogłoszeniodawcy
Lokalizacja