Prywatne
Rok wydania: 1914
Okładka: Twarda
Stan: Używane
Tematyka: Kuchnia
Opis
Dzień dobry,
Sprzedaję książkę: Najnowsza Kuchnia Warszawska - Aniela Owoczyńska.
Jest to oryginał!!
Książka z przedwojennej Warszawy!!
Wydawnictwo: Nakładem Księgarni Popularnej w Warszawie
Rodzaj okładki: Twarda
Ilość stron: 806
Poradnik dla polskich gospodyń. Najnowsza kuchnia warszawska zawierająca przeszło 1200 przepisów różnych potraw od najskromniejszych do najwykwintniejszych. Potrawy mięsne, rybne, mączne - pieczenie ciast - soki - konfitury, zapasy spiżarniane i porządki domowe oraz dyspozycję obiadów na cały rok. Kuchnia Warszawy, choć dziś trochę zapominana, jeszcze przed wojną była ogromnym tyglem licznych tradycji kulinarnych i wypadkową najróżniejszych smaków. Dziś na warszawskie potrawy składa się dawny jadłospis mazowieckiej szlachty, robotników z Pragi i Mokotowa, żydowskich kupców oraz polskiej arystokracji. Tradycyjna kuchnia warszawska ulegała wpływom rozmaitych kultur i wytworzyła przeróżne swoje wersje. Na potrawy jadane w stolicy wpływ miały różne narody (Żydzi, Ormianie, Francuzi), ale również różne klasy i warstwy społeczne. Inne posiłki jadał warszawski proletariat wielkoprzemysłowy, inne potrawy jadała elita finansowa czy intelektualna.
Możliwość dobrego zabezpieczenia i wysyłki Paczkomatem InPost lub wysyłki kurierem DPD za pobraniem.
Możliwość odbioru osobistego
Sprzedaję książkę: Najnowsza Kuchnia Warszawska - Aniela Owoczyńska.
Jest to oryginał!!
Książka z przedwojennej Warszawy!!
Wydawnictwo: Nakładem Księgarni Popularnej w Warszawie
Rodzaj okładki: Twarda
Ilość stron: 806
Poradnik dla polskich gospodyń. Najnowsza kuchnia warszawska zawierająca przeszło 1200 przepisów różnych potraw od najskromniejszych do najwykwintniejszych. Potrawy mięsne, rybne, mączne - pieczenie ciast - soki - konfitury, zapasy spiżarniane i porządki domowe oraz dyspozycję obiadów na cały rok. Kuchnia Warszawy, choć dziś trochę zapominana, jeszcze przed wojną była ogromnym tyglem licznych tradycji kulinarnych i wypadkową najróżniejszych smaków. Dziś na warszawskie potrawy składa się dawny jadłospis mazowieckiej szlachty, robotników z Pragi i Mokotowa, żydowskich kupców oraz polskiej arystokracji. Tradycyjna kuchnia warszawska ulegała wpływom rozmaitych kultur i wytworzyła przeróżne swoje wersje. Na potrawy jadane w stolicy wpływ miały różne narody (Żydzi, Ormianie, Francuzi), ale również różne klasy i warstwy społeczne. Inne posiłki jadał warszawski proletariat wielkoprzemysłowy, inne potrawy jadała elita finansowa czy intelektualna.
Możliwość dobrego zabezpieczenia i wysyłki Paczkomatem InPost lub wysyłki kurierem DPD za pobraniem.
Możliwość odbioru osobistego
ID: 913464955
xxx xxx xxx
Dodane 09 maja 2024
ANTYK!! Przedwojenna!! Najnowsza Kuchnia Warszawska Aniela Owoczyńska
Tylko przedmiot
210 zł
Cena z Przesyłką OLX
Lokalizacja